Initiatief Zorgboerderij Witje Oudenhoorn
Heb je interesse om te investeren/participeren in een woon-/zorg boerderij in Oudenhoorn?
De nochtans informele vereniging, De Kamer van Sociale Waarde, is voornemende een stichting te formeren en deze woon/zorg coöperatie te ondersteunen in het constructief inrichten van de zorg voor elkaar. En inzichtelijk normen en waarden bezitten, die nodig zijn om verbintenissen met elkaar te onderhouden . Zodat er een economie mogelijk wordt tussen deze woon/zorg coöperaties onderling.

Een woon-/zorg gemeenschap bestaande uit participanten/investeerders. Die buiten zelfredzaam te zijn, dus zorgen voor elkaar, ook dienstbaar zijn voor de omgeving en de aangesloten leden binnen woon-zorg-coöperaties in het netwerk: De kamer van Sociale Waarden.

Waardoor er op basis van menselijke normen en waarden een economie bedreven kan worden. Binnen een systeem dat we als mensen samen ontwikkelen. Hetgeen Eigenaarschap in de zorg voor elkaar vereist. En ook nog eens een fundamentele basisbehoefte is, namelijk: Zorgen voor elkaar.


Luister naar Sjonny over deze lokatie
De huidige bewoonster wordt in de toekomst met grote waarschijnlijkheid zorg afhankelijk en kan niet lang nog alleen zorg dragen voor een boerderij met een behoorlijk arsenaal aan dieren. Samen met haar familie heeft zij besloten om elders te gaan wonen en komt deze boerderij beschikbaar voor overname.Wij, Alexia en Alexander, krijgen misschien 3 maanden de mogelijkheid om participanten en investeerders te zoeken om de huidige activiteiten op de boerderij voor te zetten en met elkaar samen te bekijken welke krachten en talenten inzetbaar zijn om deelnemers in deze zorgboerderij onafhankelijk te zijn en diensten aan te gaan bieden aan buitenstaanders.

6 paardenstallen. 1 hectare weide grond. 0,5 hectare bos. 0,5 hectare bebouwd. Grote boerderij. 2 dubbel garages. Grote loods. 2 vijvers. Een groot terras. 8 slaapkamers. Grote woonkamer, keuken en bijkeuken. Binnentuin. Een tuinkas. Boomgaard. Etc. Er kan een school starten. We kunnen paarden coaching doen. Een moestuin aanleggen. Een kleine camping met (sta)caravans. Paarden, lama's, 48 pauwen, ganzen. Kippen, schapen en kleinvee. Dierenopvang. Kledingbank... Tandarts. Dokter. Alles kunnen we er beginnen. Wat ik schat samenwerking inhoud voor zeker 70 mensen. Waarvan er zeker 10 mensen kunnen wonen. En 3 gezinnen op een minicamping kunnen verblijven. We hebben 3 maanden om het voor elkaar te krijgen. Te laten zien wat deze plek kan beteken en de investeerders te vinden die het over nemen. Kan je op eniger wijze een bijdrage leveren? Laat het ons weten. De Kamer van Sociale Waarden. Alex 06-53445054 Alexia 06 -18235718

Wil je doneren, dan kan dat via Gofundme.Delen wordt zeer gewaardeerd.Reacties

 1. Absoluut een goed initiatief, zet 'm op!
  Kennen jullie ook woongroepen of communities in de Betuwe?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Absoluut. De kamer van Sociale waarden wil door heel Nederland Woon/zorg-boederijen gaan starten.

   Verwijderen
 2. Beste Alex, wat goed om te horen. Ik ben zelf aan het kijken naar een mini woon boerderij om in te wonen en leven met wat mensen die ik ken. Ik hoor graag over jou ervaringen en kennis. Mocht je ervoor open staan dan hoor ik graag wat jouw ideeen zijn! Groet, Gabby

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Neem gerust contact op, zo kunnen we een netwerk vormen en elkaar betrekken in de wijsheid die we samen vormen.

   https://open.spotify.com/episode/6TXETnH7EMnX3I28cOkJh0?si=ALrKFFBkQRez1MrYMPPFhQ&utm_source=copy-link

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

verzet.tv