9 februari Inloopdag Jeugdbeschermingsmaatregel.


Een jeugdbeschermingsmaatregel is een ingrijpende maatregel. En doet een kind altijd schade aan. Schade door het scheiden van de verzorgende ouder of ouders van het kind. Eigenwaarden van het kind worden ondermeind (waardering en erkenning vanuit bestaande verbintenissen worden verbroken). Eigen Veiligheid is dan het mechanisme wat de boventoon krijgt en cognitieve ontwikkeling stopt. Kinderen krijgen symptomen van PTSS.


 Goede pleegzorg en goed contact met de ouders is daarbij niet alleen essentieel maar ook de hulpvraag op dat moment vanuit ouders voor het kind. Jeugdzorg kijkt weg.

Pleegouders zijn in die situatie mede geselecteerd in hun bereidheid om met ouders samen te werken.

Echter komt het structureel voor dat pleegouders hierin niet meegaan. Hun argument is daarin dat zij meerdere pleegkinderen bezitten. En dat er jalousie kan ontstaan tussen kinderen in pleegzorg die geen omgang hebben met ouders en kinderen die dat wel hebben. Vandaar er geen samenwerking mogelijk is en ouders ook niet welkom zijn hun bezoek of omgang bij pleegouders te hebben. Pleegzorg legt dan dat probleem bij de gezinsvoogd, die vervolgens beslist dat er geen samenwerking nodig is. 

Die beslissingen die niet in het belang zijn van het kind, brengen daarmee schade toe aan dat kind. Wat niet vervolgbaar is. Het OM draait zich er de rug voor toe en zegt voor die misdrijven geen budget te hebben en altijd onvoldoende bewijs dat het hier om een mishandeling gaat.

Dit is 1 van de onderwerpen die we bespreekbaar willen maken in de sociëteit Eygelshoven Sociaal. En natuurlijk ook een oplossing kunnen en willen aandragen hierin.

Dit hier boven is mij en mijn kinderen overkomen.. En ben 1 van de sprekers op onze binnenloopdag.

Ben je of ken je iemand die te maken heeft met een jeugdbeschermingsmaatregel en jij of jullie hebt de handen in het haar hoe verder? Kom dan 9 februari as. Naar de sociëteit Eygelshoven Sociaal. Ook wel de Kamer van Sociale waarden genoemd. 

Vanaf 11:11h bent je van harte welkom voor een kennismaking, ik en wellicht andere sprekens zullen hun voordracht doen en allemaal staan we open om in deze zorg, of in een andere zorg rond een jeugdbeschermenings maatregel, voor ouders en daarmee vóór het kind als onderdeel van zijn of haar eigen sociale omgeving, bij te staan. Gedurende deze dag en ook elke andere dag ben je welkom om voor vragen of voor hulp, naar de societeit te komen.
Dit is een privé bijeenkomst. U bent indien u dit leest hiermee persoonlijk uitgenodigd EN wordt verzocht dit bericht te delen met iedereen die met jeugdbescherming te maken heeft. Momenteel zo'n 245.000 kinderen in Nederland bedrijgt met uithuisplaatsing en 33000 kinderen in pleegzorg.. Dus met zekerheid ook in uw omgeving.

Voor meer info. Bel of app me gerust.
+31(0)6 53445054
Groetjes,

Alex (Sjonny O'Fark)
coach en companion
Sociëteit de Kamer van Sociale Waarden.
Laurastraat 87
6471 JJ Eygelshoven. 

Reacties