De societeit neemt zorgen van binnen de gemeenschap Eygelshoven op zich.

Eygelshoven, tot 1980 een zelfstandige gemeente en vanaf dat moment onderdeel van de gemeente Kerkrade. 

Eygelshoven heeft als eerste in Nederland een Sociëteit die zich tot doel heeft gesteld, eigenaarschap te nemen in de zorg voor elkaar.

De sociëteit Eygelshoven Sociaal, met zijn faciliteit de kamer van Sociale waarde is gevestigd aan de Laurastraat 87.

Iedereen in Eygelshoven en iedereen met behoefte naar eigenaarschap over een zorgverbintenis is uitgenodigd en welkom om in en vanuit de sociëteit deel te nemen aan activiteiten georganiseerd door de societeit.

Wij, woonachtig in de sociëteit organiseren activiteiten gezamelijk met aangesloten participanten , met het doel tot zorg verbintenissen te komen en deze verbintenissen te sterken zodat zij inzichtelijk en vrijwillig duurzaam blijven. 


We garanderen voor alle deelnemens een professioneel en inzichtelijk sociaal sterk netwerk waarbij tevens profesionals betrokken kunnen worden indien het aan eigen krachten ontbreekt.
Via deze pagina willen we met inwoners van Eygelshoven in contact komen die een behoefte hebben om voor een ander te zorgen.

Ook zijn mantelzorgers en ervaringsdeskundigen in sociale, medische  en psychische zorg welkom in deze groep. Dit indien zij open staan voor verbintenissen met mensen binnen de Eygelshovense gemeenschap en deze verbintenissen wensen te onderhouden vanuit de Sociëteit. 

Voor mantelzorgers of ervaringsdeskundige zijn er geen andere toelatingseisen anders dan dat je behoefte moet bezitten om voor minimaal één persoon te willen zorgen of voor 1 persoon zorgt binnen een verbintenis. Je hoeft dus niet in Eygelshoven te wonen om je in deze groep aan te sluiten. belangrijker is dat je eigenaarschap wenst over de zorg voor elkaar. 

De zorgen die daardoor weggenomen worden binnen die gemeenschap, acht de sociëteit uit naam van al zijn verbintenissen, daarmee op zich te hebben genomen. En daarmee acht de societeit zich mede een Vrijwilligersorganisatie wier activiteiten gericht zijn op ontwikkeling, ontplooiing, ontmoeting en ontspanning en een belangrijke bijdrage leveren aan het geestelijke, cultureel, sociaal en lichamelijk welbevinden van de Eygelshovense burgers en mede bepalend zijn voor de kwaliteit van het leven in onze samenleving.
Inwoners van de societeit vertegenwoordigen de normen en waarden van de Eygelshovense samenleving en voldoen daarmee aan de doelstelling gesteld door de overheid aan de decentralisatie van de Sociale zorgverlening.

Reacties