Voormalig kroongetuige Bartje van Well heeft het heel zwaar...


Door de PTSS is Bart van op een vervelende manier in aanraking gekomen met de politie. Hij geeft toe dat hij zelf ook fouten heeft gemaakt, maar die zijn ook gemaakt bij de politie. Hij heeft er drie gebroken ribben, een gekneusde enkel, pols en schouder klachten aan over gehouden. Door toedoen van de politie. Lopen doet pijn. Zitten doet pijn. Zelfs liggen doet pijn. 
Dat betekende in ieder geval zitten voor een tijdje en toen op 13 oktober 2021 kwam Bart vrij onverwacht. Drie weken te vroeg. Er was niets geregeld qua opvang. Er was geen plek waar Bart naar toe kon. Dus, Bart werd dakloos. 
Hij heeft weken langs de berm van de tramlijn in het park bij Den Haag Centraal op een pallet doorgebracht onder een zijl. Zijn familie kan er niet meer mee omgaan. Er is te veel gebeurt. 
Bestolen van al zijn spullen, zonder onderdak en geld op straat. Onderhouden worden door de middenstand in het centrum van Den Haag. Er is geen plaats in de noodopvang. Bart heeft PTSS. Dat betekent dat als hij getriggerd wordt door Overheidszaken, waar hij zich zo bedrogen door voelt, wanneer zijn pedoslachtoffer zijn opspeelt Bart best moeilijk kan zijn. 

Er was na zijn gevangenisstraf niks voor Bart georganiseerd. Hij stond op een lijst bij de Kessler Stichting in Den Haag. Hij wil graag geholpen worden. Buiten op straat is een veel te prikkelbare omgeving. Hij loopt op zijn tandvlees en door schaamte vraagt hij geen hulp. Totdat hij dat wel doet en hij wordt opgevangen door een vriend.
 Hij wil professionele zorg ontvangen. Behandeling krijgen voor zijn PTSS, maar nu is het verhaal dat hij eerst onderdak moet krijgen. Dat zou gebeuren bij de Kessler Stichting, maar daar staat hij op een wachtlijst. Hij heeft rust nodig. Een rustige plek, zodat hij ook zijn drie dochters kan ontvangen.

Hij vraagt niet veel. Bart heeft rust nodig. Hij heeft nog ambitie om iets moois op te bouwen. Net als vroeger. Daar maakt hij plannen voor. Ook voor zijn rechtszaken. Zijn financiën. Zijn toekomst. Zijn strijd tegen pedo’s. Zijn daders. De misbruikers, de verkrachters, de moordenaars. Het is zo ziek en het speelt allemaal in zijn hoofd. 
Dit mag niet de doofpot in. Bart voelt zich maar mondjesmaat begrepen en vindt dat de hulpverlening tekort schiet. De laatste dagen bracht hij door bij een vriend in Den Haag omdat het er naar uit zag dat er een kamer vrij zou komen bij de Kessler Stichting. 
Toen werd hij op woensdag 16 december jongstleden weer opgepakt door de politie. Er stond nog wat open wat uitgezeten moest worden. Is dit toeval? Hij was net vrij. Waarom moet hij opeens weer zitten? 
In ieder geval zit Bart nu ten einde raad in Alphen in de gevangenis tot 6 januari 2021. Geen kerst met dochters en geen oud & nieuw met dierbare. Het voelt als een voor opgezet plan van justitie. Om hem nog maar een hak te zetten. Het waren de laatste loodjes die het zwaarst wegen had de medewerker van de Kessler gezegd. 
In plaats van een fijne kamer en een behandeling – een traject vooruit. Want dat is wat Bart wil. Voor zichzelf en voor zijn kinderen. In plaats daarvan drie weken brommen. De hele dag voor 22 uur op een cel vanwege Corona. Bart heeft het heel zwaar. 

Ook dat is het leven van een voormalig kroongetuige.

Voor vragen kunt u contact opnemen met mr. Matijs A. Nijland – 
matijs@nijlandtax.com 
06 212 95 460

Reacties