Eerste Hulp bij Nood Zuid Limburg

EHBN Zuid Limburg

Ons treft het bericht dat 60 scholen zijn getroffen in de regio Luik/ Verviers en Dinant/Namur en verder. We zijn dringend op zoek naar les materialen. Voor het basis en verdere onderwijs.

Eerste Hulp Bij Nood (EHBN) Zuid Limburg heeft momenteel 2 locaties van waaruit we noodgoederen verspreiden naar de watersnood rampgebieden. Vanuit heel Nederland worden goederen gedoneerd En op deze 2 lokaties ontvangen. En die we ook zelf leveren in de rampgebieden. momenteel ook in samenwerking met de zorgloods in maastricht.

Zoals U wellicht weet, worden hulpverleners geweerd zodat de getroffen bewoners in ramp gebieden aan hun lot over gelaten worden.

We zijn dus tevens op zoek naar vrijwilligers die hoe dan ook de rampgebieden in gaan, om de lokale bevolking te ondersteunen. En kenbaar te maken dat we hulpgoederen aanbieden.

Deze week gaan er verkenningstochten uit naar de regio Dinant/Namur en richting de getroffen gebieden in de Eifel. Dit omdat we in Pepinster, Trooz, Goffintair en Verviers zien dat en geen enkele hulpverleners zijn anders dan verontruste burgers zoals wij.

Bedrijven willen wij verzoeken ons te steunen in het beschikbaar stellen van goederen die de lokale bevolking dienen in het herstel van deze ramp. En/of ons de mogelijkheid biedt deze goederen te transporteren.We bieden momenteel de volgende goederen in beperkte mate aan bij scholen en kerkgemeenschappen in de regio s.

Kleding voor mannen en vrouwen, kinderen en zuigeling. Handdoeken. Babyvoeding en babykamers, camping voorzieningen. Speelgoed, dekens, lakens en kussens, matrassen, schoenen, laarzen.

Huisdiervoeding.

Bestek en kookgerei.

Verlichting etc..

We hebben in grote mate behoefte aan.

Onmisbare PBM's, emmers, scheppen, trekkers, middelen om olieproducten te ontrekken uit de woningen.

Bleekmiddel, schoonmaakproducten, EHBO middelen zoals verbandgaas. Tape, gereedschappen zoals breekijzers. puinzakken. Werkschoenen. Toiletpapier. schoonmaakdoeken.

Omdat het in die regios het gebruikelijk is dat gestookt wordt met stookolie. En deze door de overstroming uit de voorraad tanks in de kelders is gestroomd, zijn de huizen vaak van binnen zwaar verontreinigt. Hulpverleners lopen er brandwonden door op. Persoonlijke Beschermingsmiddelen voor het reinigen van de woningen kan hen voor deze brandwonden en irritatie van luchtwegen beschermen.

Trekkers, emmers, sterke puinzakken. Werkschoenen. Overals, handschoenen die geschikt zijn olieproducten. Generatoren, brandstof om deze draaiende te houden. En zeker ook.vakkundige mensen die weten om met deze stookolie overweg te gaan. Gasmeters.

Buiten dat zoeken we voor de vestiging Heerlen en Geleen Vrijwilligers om de in en uitvoer te regelen. Er komen dagelijks transporten aan

En meerdere teams gaan de getroffen gebieden in om deze goederen aldaar gratis te verstrekken.

afwasmachine, koelkasten, wasmachines,.droogmachine, onderhoud en wasmiddelen produkten, Senseo, ...


De huidige activiteiten komt hoofdzakelijk vanuit het hart van de medemens. Vrijwilligers in de distributie centra dragen daardoor structureel bij waarin we ook hen daarin willen kunnen ontlasten. En vragen daarvoor de omliggende ondernemers ons te sponsen.


Een verhuurbedrijf van transportbussen levert ons tijdelijk een transportbus. Echter voor de brandstof zoeken we nog een sponsor. We hebben veel meer bussen nodig om dagelijk deze goederen lokaal aan te bieden.

Wij willen U vragen om z.s.m. contact op te nemen in onze vraag om Ondersteuning op elk gebied mogelijk. 

Ook zijn er Franstalig sprekende vrijwilligers nodig om met de lokale bevolking in gesprek te gaan....

EHBN Eerste Hulp bij Nood Zuid-Limburg.

Rijksweg Centrum 47, 6161CE Geleen

Wijngaardsweg 12, 6412 PJ Heerlen

Doneer op onze Gofundme actie:

Reacties